Nieuws Hieronder kunt u lezen wat we recent te vertellen hebben.

 • Kabouter Korsakov viert feest

  Kabouter Korsakov wil terug naar huis. Hij klimt in een windmolen om te zien welke kant hij op moet, maar verliest zijn evenwicht en valt molenwiekend naar beneden...

  Lees meer
 • Flauwe Moppen Rally voor De Warmste Week

  Op donderdag 21 december openen we de deuren van onze studio zodat jij je steentje kan bijdragen aan onze actie voor De Warmste Week.

  Lees meer
 • Tot op de boekenbeurs!

  Het Geluidshuis is ook dit jaar te vinden op de stand van Ballon Media in Hal 2. Bekijk zeker eens wat we allemaal voor jullie in petto hebben!

  Lees meer
 • Heerlijk Hoorspel 13: De Rattenvanger

  De Rattenvanger is een visionair hoorspel dat de politiek dichter bij de gewone man brengt, maar ook ratten dichter bij de beschaving, energie dichter bij sport, kinderen dichter bij de uitputting, het schoolhoofd dichter bij haar ambities en de luisteraar dichter bij de waanzin. Hoe het afloopt, vertellen we niet maar we kunnen al wel meegeven dàt het afloopt.

  Lees meer
 • De Rattenvanger in première beluisteren?

  Vul ons ratsel in en maak kans op een plekje op de exclusieve voorbeluistering van De Rattenvanger.

  Lees meer
 • Gratis Downloadcodes

  Hoorspelen in huis maar geen CD-speler meer? Lees hier hoe je downloadcodes kan verkrijgen om ze in onze app te beluisteren!

  Lees meer
 • Kabouter Korsakov in het kippenhok

  Het avontuur van Kabouter Korsakov en meneer Wattman in de grote gevaarlijke mensenwereld stopt niet. Deze keer komen ze in een kippenhok terecht!

  Lees meer
 • Talent gezocht!

  De Wereld Rond in 80 Dagen is nog maar net verschenen of er wordt al naarstig gewerkt aan het volgende Heerlijk Hoorspel. Hiervoor zijn we op zoek naar een jonge knul van 8 à 12 jaar met een frisse stem. Misschien ken je wel iemand die hiervoor in aanmerking komt?

  Lees meer
 • Kabouter Korsakov in de puree

  Het Geluidshuis brengt weer een nieuw avontuur van kabouter Korsakov waar menig kleuter (en stiekem meeluisterend ouderoor) weer van kan smullen: Kabouter Korsakov in de puree!

  Lees meer
 • Een app!

  Het Geluidshuis maakt al meer dan 10 jaar hoorspelen voor jong en oud. Deze worden te koop aangeboden in de vorm van boek + CD. Eén plus één is twee: de CD's van fans van het eerste uur zijn ondertussen wellicht meer dan grijsgedraaid. Daarom gaat Het Geluidshuis vanaf nu de digitale toer op, met een eigen app én voorzien we naast een CD ook een gratis downloadcode bij onze hoorspelen.

  Lees meer
 • Heerlijk Hoorspel 12: De Wereld Rond in 80 Dagen

  Een tik, een tok, kijk snel op uw klok, want Heerlijk Hoorspel 12 ligt in de winkel! Deze keer haalden we onze inspiratie bij Jules Verne en reizen we De Wereld Rond in 80 Dagen.

  Lees meer
 • De Bokrokker

  Zoals je misschien al wel hebt vernomen, smeden we al een tijdje plannen met Bokrijk. Hun smid is er al jaren een attractie. Met zijn oven, waterton en aambeeld demonstreert hij zijn ambacht aan de bezoekers. Maar wat als de smid er niet is? Dan gaat zijn gereedschap gewoon zelf aan de slag.

  Lees meer
 • CAFÉ CUBA: de montage !

  Op 11 november zond Radio 2 de allerlaatste aflevering van Café Cuba uit, het 46-delig radiofeuilleton over de eerste Wereldoorlog dat geschreven én opgenomen werd door en in Het Geluidshuis.

  Voor wie niet gehoord zou hebben hoe het verhaal van Koenraad Verstockt en zijn geliefden afliep of voor wie één of meerdere afleveringen gemist heeft: wij hermonteerden voor u het geheel tot één lange audiofilm van 2u en 15min, mét behoud van alle verhaallijnen.

  Lees meer
 • Verrek! Een nieuwe webstek!

  En of we wat Nieuws hebben! U kijkt er namelijk naar. Een nieuwe website!

  Lees meer
 • 10 jaar Heerlijke Hoorspelen, dat vieren we met een 10de Heerlijk Hoorspel.

  10 jaar Heerlijke Hoorspelen, dat vieren we met een 10de Heerlijk Hoorspel. Dat klinkt wat dubbelop, maar hey, een kniesoor die daar op let. Vanaf 1 oktober 2014 ligt Heerlijk Hoorspel nummer 10: 'De Zevende Dienaar' in de winkel.

  Lees meer
 • Café Cuba: de comeback van het luisterspel op de radio!

  Het Geluidshuis werkte samen met Radio 2 en de provincie West-Vlaanderen aan Café Cuba, een prestigieus radiofeuilleton over WO1 dat vanaf 8 september in 46 afleveringen van +/- 5 minuten zal worden uitgezonden na het nieuws van 17u, op Radio2.

  Lees meer
 • Het Heerlijk Hoorspel nu ook in het Frans!

  Het is intussen geen geheim meer dat ze in Frankrijk van ‘l'humour à la sauce belge’ houden. Het Geluidshuis, voor de gelegenheid La Maison du Son, vond het daarom hoog tijd om haar zuiderburen én Franssprekende landgenoten onder te dompelen in de wereld van Les Aventures Sonores, c'est à dire: de Heerlijke Hoorspelen.

  Lees meer
 • Een goal!

  Het Geluidshuis stelt vool: Een goal!

  Lees meer
 • Een nieuw liedjesboek: 'De Mafste, mooiste liedjes 2'.

  U praat niet graag met vreemden? Zeg het met een lied!

  Lees meer