Wat doen we?Op de vraag “Hoe maken jullie het?” gaan wij niet antwoorden. Tenzij met: “Fijn, dank u!”. Maar hier tóch een beetje meer uitleg.

Wat doen we ?Op de vraag “Hoe maken jullie het?” gaan wij niet antwoorden. Tenzij met: “Fijn, dank u!”.
Maar hier tóch een beetje meer uitleg.

Wat er in Het Geluidshuis met klank gebeurt, overstijgt met glans de verbeelding. Met zeer veel oor voor detail bouwt Het Geluidshuis elke productie vanaf de absolute stilte op tot een geblinddoekt avontuur. Geen twee voetstappen zijn dezelfde, geen opengaande deur klinkt twee keer identiek. Wenst u een te magere pandabeer in tutu de mahoniehouten vloer te horen boenen op de maat van Reet Petite? U zegt het maar…

Het hele maakproces, van boek of sprookje over bewerking tot scenario, casting van de acteurs, opname, montage, mixen van muziek en algemene postproductie - is geheel gelijklopend aan dat van een film. Vooral de stap van verhaal naar gedialogeerd, gedramatiseerd scenario met acteurs die personages spelen, en niet één stem die teksten inleest, maakt het verschil. Het geheel wordt uiteindelijk gelardeerd met geluidseffecten, scènes worden van de nodige ambiances voorzien, en tenslotte wordt de muziek erin gemixt, wat het filmische karakter nog meer in de verf zet.

Het eindresultaat is dus een gedramatiseerde vertelling, die een uitdrukkelijk beroep doet op je verbeelding, meer nog dan bij film. Dit geldt zowel voor de reeks Heerlijke Hoorspelen voor kinderen als voor de AudioFilms, onze reeks hoorspelen voor volwassenen.

 

Samenwerken?Laat van je horen

We zijn voortdurend op de uitkijk naar creatief talent en sterke verhalen.
Als auteur en illustrator voor het insturen van je portfolio: ann@geluidshuis.be

J. De Geyterstraat 212
B-2020 Antwerpen
+32 (0)3 830 13 74

Wenst u een offerte op maat van uw bedrijf, neem dan contact op via info@geluidshuis.be of 03/830 13 74